Çaylı Islak Kek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Çaylı Islak Kek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Çaylı Islak Kek



    Kaç Kişilik
    12 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Çaylı Islak Kek Tarifi İçin malzemeler
    Keki için

    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 yumurta
    • Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
    • Yarım su bardağı süt
    • Yarım su bardağı demlenmiş soğuk çay
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 2/3 su bardağı un

    Sosu için

    • 1.5 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı su
    • Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
    • 3.5 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 20 g bitter çikolata

    Çaylı Islak Kek Nasıl Yapılır?
    Toz şeker ve yumurtaları bir çırpma kabına alarak mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın. Ayçiçek yağı, süt ve soğuk çayı ilave edip tekrar çırpın. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170° fırında 35-40 dakika pişirin. Sosu için gerekli tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alarak iri kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilınan kekin üzerine kuru yer kalmayacak şekilde çikolatalı sosu gezdirin. 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Sosunu iyice çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •