İrmikli Lokma

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: İrmikli Lokma

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Rabia's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default İrmikli Lokma



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    İrmikli Lokma Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı irmik
    • 2 su bardağı süt
    • 1.5 kahve fincanı toz şeker
    • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • 3 yumurta
    • 1 tutam tuz

    Kızartma için;
    Bol sıvıyağ
    İrmikli Lokma Nasıl Yapılır?
    Süt, irmik, 1 kahve fincanı tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alıp karıştırın. Tuz ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karbonat ve yumurtaları ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

    Yağı kızartma tenceresinde kızdırın. Hamurdan çorba kaşığı dolusu alıp yağa ilave edin ve orta ateşte kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine kalan tozşekeri serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.
    Dilerseniz, klasik lokma tarifini de deneyebilirsiniz.





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •