Mayalı, Patatesli Bükme Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Mayalı, Patatesli Bükme Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Mayalı, Patatesli Bükme Börek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Mayalı, Patatesli Bükme Börek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 5 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket kuru maya (11 gr)
    • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 150 gr eritilmiş tereyağı

    İç harcı için

    • 3 haşlanmış patates
    • 250 gr beyaz peynir
    • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz

    Mayalı, Patatesli Bükme Börek Nasıl Yapılır?

    • Börek hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
    • Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine (son kat hariç) tereyağı sürerek 6 kat yapın.
    • Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurları birlikte yarım parmak kalınlığında açın.
    • İç harcı hazırlamak için rendelenmiş patates, rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın.
    • Patatesli harcın yarısını hamurun üzerine serpip yayın. Üç parmak kalınlığında şeritler kesin.
    • Her şeridi kenarından başlayarak verev şekilde rulo yapıp sarın. İstediğiniz uzunluklar da kesin. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
    • Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •