Kumlu Pasta

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Kumlu Pasta

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tibet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kumlu Pasta



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Kumlu Pasta Tarifi İçin malzemeler
    Keki için:

    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı un (300 ml’lik bardak ile)
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 yemek kaşığı kakao

    Islatmak için:

    • 1 su bardağı süt

    Kreması için:

    • 1 litre süt
    • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
    • 2 yemek kaşığı dolusu un
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket (80 gr) çikolata
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • 1 paket vanilya

    Üzeri için:

    • 1 paket kakaolu bisküvi
    • Vişne

    Kumlu Pasta Nasıl Yapılır?

    • Kumlu pasta yapmaya kekini hazırlayarak başlayın.
    • 3 yumurta ve bir bardak şekeri köpürene kadar çırpın.
    • Bir taraftan karıştırmaya devam ederken diğer taraftan yağı ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
    • Kumlu pastanın keki için gerekli olan kalan kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
    • Kek karışımını önceden yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye boşaltın.
    • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekinizi kontrol ederek, yaklaşık yarım saat pişirin.
    • Kek pişerken siz diğer taraftan kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz.
    • Kremasını hazırlamaya süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencereye alarak başlayabilirsiniz.
    • Süt soğukken malzemeleri karıştırmaya başlayın. Sonrasında ocağın altını yakarak, karıştırmaya devam edin.
    • Kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin.
    • Koyulaşmaya başlayan karışımın üzerine kalan malzemeler olan tereyağı ile çikolatayı ekleyip ocağın altını kapatın.
    • Tereyağ ve çikolata eriyene kadar durmadan karıştırmaya devam edin.
    • Pişen kekinizi fırından çıkarın ve biraz ılıklaşmasını bekleyin. Ilıklaşan keki 1 bardak süt ile ıslatın.
    • Sütle ıslattığınız kekin üzerine kremayı dökerek yayın.
    • Keki sütle ıslatıp, kremasını sürdükten sonra soğumasını bekleyin.
    • Kakaolu bisküvileri mutfak robotundan toz haline gelinceye kadar öğütün.
    • Toz halindeki bisküvileri kekin üzerine serpin.
    • Servis etmeden önce buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Pastanız dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

    Özel günlerde hazırlayabileceğiniz pratik pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Çikolata ve bisküvinin muhteşem uyumu ile sunulan nefis mozaik pasta tarifine mutlaka göz atın.




  2. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye kaptan53's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Tarifi denemek için sabırsızlanıyorum


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •