Sebzeli Hamsi Buğulama

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Sebzeli Hamsi Buğulama

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Sebzeli Hamsi Buğulama



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi İçin malzemeler

    • Yarım kilo hamsi
    • 1 soğan
    • 2 patates
    • 2 havuç
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çay bardağı su
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı pul biber

    Üzeri için

    • Yarım demet maydanoz

    Sebzeli Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?



    • Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarttıktan sonra tuzlayın ve yağlı kağıt serili fırın kabının tabanına dizin.
    • Üzerine sırasıyla yuvarlak doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyin.
    • Sebzelerin üzerine zeytinyağı ve su gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Karadeniz usulü sade hamsi buğulama tarifine göz atmayı unutmayın.




  2. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye kaptan53's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Karadenizli olarak bu tarif kaçmaz hamsi vazgecilmezdir


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •