Kuzu Büryan Kebap

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kuzu Büryan Kebap

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kuzu Büryan Kebap



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    40 dakika
    Pişirme Süresi
    50 dakika

    Kuzu Büryan Kebap Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 kg kuzu eti
    • 3 diş sarımsak
    • 2 orta boy soğan
    • 2 havuç
    • 2 patates
    • 2 kabak
    • 1 limon
    • 5.5 su bardağı et suyu
    • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
    • Tuz
    • Karabiber
    • 2 lavaş ekmeği
    • 2 yemek kaşığı un

    Pilav için

    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 1 soğan
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 4 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 6 yemek kaşığı badem
    • 3 su bardağı tavuk suyu
    • 1.5 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 1 yemek kaşığı yenibahar
    • 2 tutam toz safran
    • Tuz
    • Karabiber

    Süslemek için

    • 1 soğan
    • 1 su bardağı un
    • Ayçiçeği yağı

    Kuzu Büryan Kebap Nasıl Yapılır?

    • İri parçalara bölünmüş kuzu etlerini tencerede kavurun. Etler suyunu salıp çekince ufak doğranmış sarımsak, soğan ve et suyunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, limon suyu ve karabiber ile tatlandırın.
    • Havuç, patates ve kabağı yıkayın. Havuç ve patatesin kabuklarını soyun. Hepsini iri doğrayın. Lezzetli kalmaları için sebzeleri de isteğe göre et suyunda haşlayıp pişirin.
    • Pilav için, 3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci ekleyin ve su soğuyuncaya kadar bekletin.
    • Pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün. Soğanı ince kıyın. Bademi 1.5 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın.
    • Tereyağını tencerede eritin. Soğanları ve bademi 5 dakika kavurun. Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha kavurun.
    • Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuş üzümünü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte safranı ilave edin.
    • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar 20 dakika pişirin.
    • Tencereyi ocaktan alın. Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak bezi yayıp servis yapmadan önce 15-20 dakika dinlendirin.
    • Pilavı servis tabağının ortasına yerleştirin. Etrafına pişen etleri hafif ısıtılmış lavaş ekmeklerini ve sebzeleri yerleştirin.
    • Halka doğranmış soğanı iyice unlayıp bir tavada ayçiçeği yağı ile kızartın ve pilavın üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.

    Hatay mutfağından nefis tepsi kebabı tarifine de göz atın.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Suna For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •