Mantarlı Krep Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Mantarlı Krep Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Mantarlı Krep Börek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    45 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Mantarlı Krep Börek Tarifi İçin malzemeler
    KREP İÇİN

    • 3 yumurta
    • 2 su bardağı un
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
    • Tuz

    İÇ MALZEME İÇİN

    • 300 gr kültür mantarı
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan
    • 1 kırmızı biber
    • 1 sarı biber
    • 1 yeşil biber
    • Tuz
    • Karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı galeta unu
    • Ayçiçeği yağı

    Mantarlı Krep Börek Nasıl Yapılır?

    • Yumurta, süt, tuz ve unu bir kasede mikserle çırpın. Tavayı ısıtın. 1 çay kaşığı kadar ayçiçeği yağı ekledikten sonra bir kepçe kadar karışımdan döküp önlü arkalı pişirin.
    • Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krepleri soğumaya bırakın. Mantarları ince doğrayın. Limonlu suda bekletin.
    • Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ve küp doğranmış biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Tuz ve karabiber ile tatlandırarak soğumaya bırakın. Kreplerin içine mantarlı karışımdan aktarıp rulo şeklinde sarın.
    • Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.







  2. The Following User Says Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •