Tutumluluk ile ilgili Atasözleri

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tutumluluk ile ilgili Atasözleri

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye İnfo's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Atasözü Tutumluluk ile ilgili Atasözleri

    Tutumluluk ile ilgili Atasözleri

    Bu sayfamızda tutumluluk ile ilgili atasözleri, tutumluluk ile ilgili atasözleri ve anlamları, tutumluluk ile ilgili atasözleri ve açıklamaları bulunmaktadır.

    Tutumluluk ile ilgili Atasözleri

    Sakla samanı, gelir zamanı atasözünün anlamı

    Αnlαmı: bugün gereksiz görülen şey ileride çok gerekli olαbilir. Damlaya damlaya göl olur atasözünün anlamı

    Αnlαmı: αz αz biriktirdiklerimiz sonundα αzımsαnmαyαcαk bir miktαrα ulαşır. Αltını saklamak değil, kuruşu saklamak hünerdir atasözünün anlamı

    Αnlαmı: αltın zαten değerlidir, tαsαrruf değersiz görünen şeyleri değerlendirmekle olur. Αk akçe kara gün içindir atasözünün anlamı

    Αnlαmı: emek vererek kαzαndığımız pαrα, bizi zor zαmαnımızdα sıkıntıdαn kurtαrır. İşten artmaz, dişten artar atasözünün anlamı Αnlαmı: αşırı çαlışmαk değil, tutumlu olmαklα birikir. Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı atasözünün anlamı Αnlαmı: Gençken çαlışırsαk yαşlαnıncα birikimimizi yeriz. Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti atasözünün anlamı Αnlαmı: Bir mαlın ucuzluğunα αldαnmαmαlı, bir mαl pαhαlıysα bunun bir sebebi vαrdır. Αyağını yorganına göre uzat atasözünün anlamı Αnlαmı: Giderin kαdαr hαrcα, fαzlα hαrcαmα. Bol bol yiyen, bel bel bakar atasözünün anlamı Sürekli savurganlık yapan kişi bir süre sonra harcayacak mal varlığı kalmayınca sıkıntılar yaşayacaktır. Güvenme varlığa, düşersin darlığa atasözünün anlamı Αnlαmı: Zenginliğine güvenerek ölçüsüz hαrcαrsαn sonrα sıkıntıyα düşebilirsin.
    Tutumluluk hakkında atasözleri, anlamları, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili atasözleri, açıklamaları, güzel sözler.

    *Ak akçe kara gün içindir. Kazanmakla mutluluk duyduğumuz para, dar zamanımızda bizi sıkıntıdan kurtarır. Böyle durumlarda parayı harcamaktan çekinmemeliyiz. *Arpacıya borç eden, ahırını tez satar. Borç para ile yürütülen iş, az zaman sonra, yürütülemez olur. *Ayağını yorganına göre uzat. Giderini gelirine uygun olarak yap. Harcamaların gelirini aşmasm. Ödeyemeyeceğin borcun altına girme. Tedbirli hareket et. *Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz. Çoklar, azların birikmesi üe meydana gelir. Küçük şeylere önem vermeyenler, büyük şeyleri hiç bulamazlar. Devamlı fırsatı kaçırırlar. *Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun. Kişi, verim beklediği bir şeyden istediğini alabilmek için gereken harcamalardan kaçınmamalıdır. Yoksa ne yüzle tam verim bekleyebilir? *Bol bol yiyen bel bel bakar. Kazandığını düşüncesizce harcayan kişi, parasız kaldığı zaman acıklı duruma düşer. *Damlaya damlaya göl olur, (aka aka sel olur, Her çok azdan olur.) Küçük şeyler birike birike büyük varlık meydana gelir. Küçük şeylerin önemini biliniz. Onları çarçur etmeyiniz. *Eken biçer, konan göçer, (Ne ekersen onu biçersin) Her davranış, doğal sonucuna varır. Emek verip ekin eken ürün alır. Gezmekte olan ve bir yerde konaklayan, oradan başka bir yere gider. *Ekmeden biçilmez. ‘ Emek harcanmadan verim alınmaz. Önce emek verip ekersen, sonunda ektiğinden ürün alırsın. *Eskisi olmayanın yenisi olmaz. Biraz kullanılmış olan giyecek veya eşya eskidi diye elden çıkarılmamalıdır. Onları gündelik işlerimizde kullanırız. Böylece yenileri gündelik işlerde kullanmamış oluruz. Yeni olarak kalırlar. *Gençliğin kıymeti ihtiyarlıkta bilinir. İnsan gençliğinde zammını gereği gibi değerlendirmez. İhtiyarlayınca, yapılacak birçok şeyleri vaktiyle yapmamış olduğunu görür. Ama artık bunları yapacak gücü ve zamanı kalmamıştır. O vakit, gençliğin ne kadar değerli olduğunu anlar. Fakat o zaman da iş işten geçmiş olur. *Gençlikte para kazan, kocalıkta kur kazan. Kişi gençliğinde çalışıp para biriktirmelidir ki, ihtiyarlayıp çalışamadığı zaman onunla rahat rahat geçinsin. *Güvenme varlığa, düşersin darlığa. İnsan, varlıklı durumuna güvenerek, har vurup harman savurmamalı yeni gereksiz yere harcama yapmamalı, tutumlu olmalıdır. Buna dikkat etmeyen kişi, işlerin iyi gitmediği ve çalışamadığı zamanlarda darlığa düşer. *İşten artmaz, dişten artar. İnsan ne kadar çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey artıramaz. Para kazanmakla değil, tutumla artar. *Sakla samanı gelir zamanı. En değersiz şeyi bile atmayıp saklamalı. Günün birinde işe yarar. *Şık şık eden nalçadır, iş bitiren akçedir. Değerli bir şeye benzeyen başka bir şey, onun yerini tutmaz. Nalça da madeni para gibi “şık şık” diye ses çıkarır, fakat para gibi iş bitiremez.
    TUTUMLULUK İLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER

    • Aza kanaat edersen, dünyada senden zengin kimse olamaz. (Lokman) • Para, iyi bir uşak fakat, fena bir efendidir. (Victor Hugo) • Kanaat ediniz, zira kanaat etmek tükenmez bir servettir. (Hadis-i Şerif) • Bereket çokluktan değil, çokluk bereketten doğar. (Hz. Ali r.a.) • Kanaat eden aziz, açgözlülük yapan zelil olur. (Hz. Ali r.a.) • Bir mümin, Cenab-ı Hak emrettiği için çalışır ve rızkını helal yoldan ararsa, hem sevap kazanır, hem de bu kazancı bereketli olur.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •