Limonlu Ve Haşhaşlı Kek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Limonlu Ve Haşhaşlı Kek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Rabia's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Limonlu Ve Haşhaşlı Kek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Limonlu Ve Haşhaşlı Kek Tarifi İçin malzemeler

    • 150 g tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)         
    • 8 yemek kaşığı toz şeker             
    • 3 adet yumurta         
    • 2 yemek kaşığı yoğurt         
    • 2 yemek kaşığı limon suyu       
    • 2 adet limon zest         
    • 1.5 su bardağı un (Tepeleme)                      
    • 1 çay kaşığı karbonat      
    • 1/2 su bardağı mavi haşhaş  tohumu 

    Limonlu Ve Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

    • Tereyağı ve şekeri bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Aynı kaba yumurtaları ekleyin ve 3 dakika süreyle karıştırın.
    • Daha sonra yoğurt, limon suyu ve limon zesti de ekleyerek 2 dakika daha   karıştırmaya devam edin.
    • Son olarak un, karbonat ve mavi haşhaş tohumlarını ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 
    • Elde ettiğiniz karışımı daha önceden yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika süreyle arada kontrol ederek pişirin.
    • Fırından aldıktan sonra 20-25 dakika dinlendirin ve dilimler halinde servis edin.







  2. The Following User Says Thank You to Rabia For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •