Pratik Tiramisu

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Pratik Tiramisu

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Pratik Tiramisu

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 15dk


    Pratik Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler[*] 1 adet hazır kakaolu pandispanya keki[/LIST]

    Kreması için:[*] 2. 5 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200 ml )[*] 4 yemek kaşığı toz şeker[*] 3 yemek kaşığı tepeleme un[*] 1 adet yumurta[*] 200 gr labne peyniri[*] 1 paket vanilin[/LIST]

    Kekleri ıslatmak için :[*] 1 su bardağı sıcak su[*] 1 tatlı kaşığı nescafe ya da granül kahve[*] 1 çay kaşığı Türk kahvesi[*] 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)[/LIST]

    Üzerine serpmek için:[*] 1 yemek kaşığı kakao[*] 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi[/LIST]

    Pratik Tiramisu Tarifi Yapılışı

    Herkese güzel haftasonları diliyorum. Bugün sizi hiç yormadan, fırın sıkıntısı olmadan kısa sürede yapabileceğiniz, tatlı krizlerinizi giderecek, çok hafif bir tatlı tarifi vermek istiyorum.
    Öncelikle kreması için tencereye, süt şeker yumurta ve un konulur ve çırpıcıyla iyice çırparak ocağa konulur, topaklanmaması için sürekli olarak karıştırılır.
    Muhallebi yoğunlaşıp üstü göz göz olduğunda tenceremizin altı kapatılır ve içerisinde 1 paket vanilin eklenir ve soğumaya bırakılır.
    Muhallebimiz soğuduktan sonra içerisine bir paket labne peyniri eklenerek mikserle iyice çırpılır. (Kremamızın sulanmaması için labne peynirinin suyunu önceden süzmeniz önemlidir. )
    Kremamızın hazırlanması bittikten sonra keklerin ıslanmasına geçilir, sıcak su içine koyduğumuz Türk kahvesi, granül kahveyi ve şekeri karıştırıp eritelim.
    Kekimizin alt tabanını servis tabağına koyduktan sonra sıvı karışımdan, yeterli miktarda kaşıkla dökerek kekimizi ıslatalım ve üzerine kremamızdan koyarak eşit bir şekilde yayalım.
    2. kat kekimizin hem altını hem de üstünü yeteri miktarda ıslatarak kremanın üzerine yerleştirelim, üstüne kalan kremayı koyarak üst ve yanlarını kremayla kaplayalım.
    Krema işlemi bittikten sonra bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao ve Türk kahvesi karışımından serpelim. Pastamız hazır 2-3 saat buzdolabında bekletip servis yapalım. Bir gün beklerse daha da güzel oluyor.Deneyeceklere afiyet olsun.[/LIST]







  2. The Following 3 Users Say Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •