Kar Yağdı Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kar Yağdı Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kar Yağdı Tatlısı

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Kar Yağdı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[*]1 kg süt[*]3 yemek kaşığı irmik[*]3 yemek kaşığı nişasta[*]2 yemek kaşığı un[*]1 tatlı kaşığı mavi haşhaş[*]1 su bardağı toz şeker[*]2 paket vanilya[*]1 tane portakal kabuğu rendesi[*]1 tane portakal suyu[/LIST]

    Üzeri için[*]Hindistan cevizi[*]Sade krem şanti[*]1 çay bardağı süt[*]Mavi haşhaş[*]Çikolata parçacıkları[/LIST]

    Kar Yağdı Tatlısı Tarifi Yapılışı
    Öncelikle krem şantiyi bir çay bardağı ile çırpın dolapta bekletin.
    Ardından ocağın altını açmadan tencereye sütü ve unu nişastayı bırakıp tel çırpıcıyla karıştırın.
    Ardından şekeri portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu bırakın mavi haşhaşı bırakıp orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.
    En son içine vanilya ekleyerek ocağın altını kapatın ve önceden ıslatılmış silikon kalıplara bırakın.
    Soğuduktan sonra buzdolabında 3 yada 4 saat iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın
    Ardından her tarafını hindistan cevizine bulayın.
    Servis tabağına aldıktan sonra ortasını krem şanti ile süsleyin.
    En son üzerine mavi haşhaş serpin ortasına çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun[/LIST]







Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •