Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Kar Yağdı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[*]1 kg süt[*]3 yemek kaşığı irmik[*]3 yemek kaşığı nişasta[*]2 yemek kaşığı un[*]1 tatlı kaşığı mavi haşhaş[*]1 su bardağı toz şeker[*]2 paket vanilya[*]1 tane portakal kabuğu rendesi[*]1 tane portakal suyu[/LIST]
Üzeri için[*]Hindistan cevizi[*]Sade krem şanti[*]1 çay bardağı süt[*]Mavi haşhaş[*]Çikolata parçacıkları[/LIST]
Kar Yağdı Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle krem şantiyi bir çay bardağı ile çırpın dolapta bekletin.
Ardından ocağın altını açmadan tencereye sütü ve unu nişastayı bırakıp tel çırpıcıyla karıştırın.
Ardından şekeri portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu bırakın mavi haşhaşı bırakıp orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.
En son içine vanilya ekleyerek ocağın altını kapatın ve önceden ıslatılmış silikon kalıplara bırakın.
Soğuduktan sonra buzdolabında 3 yada 4 saat iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın
Ardından her tarafını hindistan cevizine bulayın.
Servis tabağına aldıktan sonra ortasını krem şanti ile süsleyin.
En son üzerine mavi haşhaş serpin ortasına çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun[/LIST]