Yumuşacık Alman Poğaçası (Laugenecken)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yumuşacık Alman Poğaçası (Laugenecken)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yumuşacık Alman Poğaçası (Laugenecken)

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 2 saat

    Pişirme: 20dk


    Yumuşacık Alman Poğaçası (Laugenecken) Tarifi İçin Malzemeler[*]1 adet yaş maya[*]1 yemek kaşığı şeker[*]1 yemek kaşığı sıcak su[*]2, 5-3 su bardağı un (200 ml ölçü)[*]1 tatlı kaşığı tuz[*]3 yemek kaşığı yoğurt[*]250 ml ılık süt[*]20 gram tereyağ (Oda ısısı)[/LIST]

    Haricinde:[*]100 gram tereyağ (Oda ısısı)[/LIST]

    Üzeri için 1:[*]150 ml Su, 50 gram karbonat[/LIST]

    Üzeri için 2:[*]Susam, çörek otu, çekirdek içi vb.[/LIST]

    Yumuşacık Alman Poğaçası (Laugenecken) Tarifi Yapılışı
    Maya, şeker ve su yoğurma kabına alıp karıştıralım.
    Tereyağ hariç diğer malzemeler de koyup yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada tereyağ da eklenir ve 10 dakika ele hafif yapışan hamur elde edene kadar yoğurulur.
    Elimize biraz un batırarak hamuru unladığımız tezgaha alıp yuvarlak bir hale getirelim ve tekrar kabına koyalım.1 saat mayalanmaya bırakalım.
    Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye bölelim, her bezeyi un ile açalım ve her katına tereyağ sürüp üst üste dizelim.
    8 parçaya bölelim ve tepsiye yağlı kağıt üzerine yerleştirelim. 1 saat daha dinlendirelim.
    Karbonat ve suyu bir taşım kaynatalım ve fırça yardımı ile poğaçaların üzerlerine ve kenarlarına 2-3 tur sürelim.
    190 derece alt üst ayarda 20 dakika pişirelim.[/LIST]

    Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌹




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •