Burma Kadayıf

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Burma Kadayıf

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Burma Kadayıf

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 30dk


    Burma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler[*]600 gr kadayıf[*]250 gr Antep fıstığı[*]250 gr sade yağ[/LIST]

    Şerbeti için;[*]2,5 su bardağı şeker[*]2 bardak su[*]1 dilim limon[/LIST]

    Burma Kadayıf Tarifi Yapılışı
    Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Tenceremize şeker ve su ilave ederek kısık ateşte karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
    Şerbetimiz kaynadıktan sonra bir dilim limonu sıkalım şerbet kıvamını alınca ılıması için bekletelim.
    Burma kafayıflarımızın içine Antep fıstığımızı ne çok ne az olacak şekilde içine dökelim ve kadayıfımızı kıvırarak daha önce yağladığımız tepsimize yerleştirelim.
    Tepsimize hepsini dizdikten sonra 180 derece ısınmış fırında altı üstü pişecek şekilde 30 dakika pişirelim pişen kadayıfımıza ılık şerbetimizi dökelim.
    1 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz😊Afiyet olsun[/LIST]


    Tarife Ait Diğer Resimleri







































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •