Dereotlu Lokmalık Kurabiye

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Dereotlu Lokmalık Kurabiye

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Dereotlu Lokmalık Kurabiye

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 25dk


    Dereotlu Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
    • 100 gr tereyağı
    • 1 yumurta(sarısı üzerine)
    • 1 çay kaşığı sirke
    • Yarım çay bardağı ince kıyılmış dereotu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1 paket hamur kabartma tozu
    • 1,5 su bardağı un


    Dereotlu Lokmalık Kurabiye Tarifi Yapılışı

    • Çayın yanında yiyebileceğiniz kıyır kıyır muhteşem bir atıştırmalık. Üstelik çok az malzeme ile hazırlanıyor ve bayatlamıyor. Pişirdikten sonra buzlukta da saklayabilirsiniz.
    • Öncelikle yumurta ve tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır.
    • Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın.
    • Yumurta beyazı, tereyağı, sirke, tuz, pudra şekeri ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
    • Dereotunu ilave edip tekrar karıştırın.
    • Azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne unun ve yağın markasına göre artabilir veya azalabilir.
    • Dağılmayan sekil alabilen bir hamur elde edeceksiniz. Kıvama gelen hamurunuzun üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika kadar bekletin.
    • Ardından şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsinize döşeyin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
    • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin.


    Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri








































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •