Nefis Ayva Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Nefis Ayva Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Nefis Ayva Tatlısı

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 2 saat 30dk


    Nefis Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 adet ayva
    • 12 yemek kaşığı şeker
    • Yarım limon
    • 1 litre su
    • Tarçın kabuğu
    • Karanfil


    Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle ayvalarımızı soyarak başlıyoruz.
    2. Ayvalarımızı soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini bir kenara çıkarıyoruz. Çekirdekleri ve kabukları atmıyoruz onları da kullanacağız çünkü. Renk verecek tatlımıza.
    3. 1 litre suya yarım limonu sıkıp ayvalarımızı içine atıp bekletiyoruz kararma olmaması için.
    4. Derin yassı tencereye 1 su bardağı suyu döküyoruz kabukları, çekirdekleri 1 tarçın kabuğu ve 2 veya 3 adet karanfili koyuyoruz üzerine ayvalarımızı diziyoruz.
    5. Ayvaların üzerini örtecek şekilde 2 şer yemek kaşığı şeker döküyoruz kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kapağını sık sık açmamaya dikkat edelim.
      Benim tatlım 2. 30 saatte pişti rengini tam bu sürede aldı.
    6. Soğuyunca üzerini kaymak veya krem şanti cevizle süsleyebilirsiniz.
      Afiyet Olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following 2 Users Say Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •