Fırınsız Kalıpsız Tencerede Pamuk Kek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Fırınsız Kalıpsız Tencerede Pamuk Kek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Fırınsız Kalıpsız Tencerede Pamuk Kek

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 40dk


    Fırınsız Kalıpsız Tencerede Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı kakao


    Fırınsız Kalıpsız Tencerede Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

    Merhaba arkadaşlar bugün size SÜPER 👍👌👌 bir kek tarifi vereceğim üstelik fırın yok !! kalıp yok !! ocak üzerinde harika yumuşacık fırında pişmiş olandan daha da yumuşak pamuk gibi 😋ve lezzetli KESİNLİKLE içi hamur kalmıyor denediğinizde emin olun çok beğeneceksiniz ❤

    1. Bir kapta yumurta ve şekeri 4. 5. dakika şeker eriyip köpürünceye kadar çırpalım üzerine süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
    2. Son olarak elenmiş un kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım kek harcının yarısını başka bir kaba alıp kakaoyu ve 1 yemek kaşığı süt ekleyip karıştıralım
    3. 26 cm lik yada 28 cm lik bir tencerenin içinin her tarafını margarinle yağlayalım 1 tatlı kaşığı kadar un serpiştirelim.
    4. Tencerenin tam ortasına gelecek şekilde 1 su bardağını ters olacak biçimde bırakalım ve sade olan kek harcımızdan bir kepçe dökelim üstüne bu defa 1 kepçe kakaolu harçtan dökelim ve kek harcı bitene kadar bu şekilde devam edelim.
    5. Ardından ocağın üzerine tencerenin ebatından biraz büyük olacak şekilde 3 kat katlamış kare şeklinde alüminyum folyoyu yerleştirip tencereyi üzerine bırakalım.
    6. Tencerenin üzerine mutfak havlusu örtüp kapağını kapatalım.
    7. Kapağın kenardan taşan havlunun kenarlarını kapağın üzerine toplayalım ve ocağın büyük gözünde en kısık ayardan bir tık fazla olacak kadar 40 dakika pişirelim.
    8. Pişen keki ocaktan alıp 10. dakika kadar biraz soğumasını bekleyip bardağı dikkatlice çevirerek çıkaralım
    9. İstediğimiz gibi üzerini süsleyip dilimleyelim ve servis edelim AFİYET OLSUN hoşça kalın


    Not : 35 dakika sonra kontrol edin altı ve kenar kısımları kızarmışsa ve kekin üzerine dokunduğunuzda elinize yapışıyorsa pişmiştir yinede emin olmak isterseniz kürdan testi yapabilirsiniz normalde pişmesi için 40 dakika tam geliyor.


    Tarife Ait Diğer Resimleri



























































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •