Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 30dk


    Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne )
    • Yarım su bardağı süt
    • Yarım su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1. 5 çay kaşığı tuz
    • 2 paket kabartma tozu
    • 3-3. 5 su bardağı un


    İç harcı

    • Beyaz peynir ve maydanoz


    Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı

    Merhaba, sizlere olağanüstü güzel yumuşak bir poğaça tarif etmek istiyorum. Muhakkak deneyin derim.

    1. Önce kabın içine 2 yumurtayı kırın ve birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın.
    2. Daha sonra sıvı yağ, yoğurt, süt, tuz ile karıştırın ve unu kontrollü olarak yavaş yavaş koyun, kabartma tozunu da ekleyin ve yoğurun yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olana kadar unu ekleyin.
    3. Daha sonra fırını 175 derecede ısıtın. Bu arada hamuru 10 dakika dinlendirin.
    4. Maydanozlu beyaz peyniri hazırlayın ve dinlenen hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın ve içine peynirli harcı koyun.
    5. Daha sonra poğaça şeklini verin.
    6. Tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısını sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin.
    7. O kadar yumuşaklıkta ki bu poğaçaları muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •