Midye Baklava

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Midye Baklava

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Midye Baklava

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 25dk


    Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

    Şerbeti için;

    • 4 su bardağı su
    • 4 su bardağı şeker
    • 1 dilim limon


    Hamuru için;

    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı nişasta
    • Yarım paket kabartma tozu
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 1 tutam tuz
    • Aldığı kadar un(2-2, 5 su bardağı kadar. Mutlaka kontrollü ilave edin)


    Arası için;

    • 1 su bardağı kırılmış ceviz


    Üzeri için;

    • 100 gr eritilmiş tereyağ
    • 1 çay bardağı sıvı yağ


    Midye Baklava Tarifi Yapılışı

    Yapımı oldukça pratik ve çıtır çıtır bi tatlı tarifim var bugün sizlere. Mutlaka denemenizi öneriyorım.

    1. İlk olarak şerbet için gerekli malzemeleri tencereye alalım.
    2. Ocağın altını yakıp yaklaşık 25 dakıka kadar şerbeti kaynatalım. Baklava şerbeti gibi yoğun olacak.
    3. Şerbetimizi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
    4. Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
    5. Unu kontrollü bi şekilde ilave edip ele yapışmayacak bi hamur elde ediyoruz. Hamuru 12 bezeye ayıralım.
    6. Üzerini streçleyip en az 20 dk dinlendirelim.
    7. Dinlenen hamurlarımızı nişasta yardımıyla merdaneyle tabak kadar açalım. Her katın arasına nişasta sürüp üst üste koyalım.
    8. En son kata nişasta dökmüyoruz. Merdane yardımıyla hamuru açalım. Çok ince olmayacak.
    9. Hamuru rulo haline getirip 1 parmak büyüklüğünde keselim.
    10. Kestiğimiz bezeleri avucumuzda önce bastırıp ardından merdaneyle hafif açalım. Kırılmış cevizimizden arasına koyup kapatalım. Uçlarını bastırmamıza gerek yok.
    11. Bezelerimizi tepsiye dizip üzerine erittigimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla sürelim. (tereyağının köpüğünü mutlaka alalım)
    12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
    13. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca tatlımıza soğuyan şerbetiniz dökelim.
    14. Üzerine arzuya göre fıstık serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri























































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •