Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 20dk


    Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    • 125 gr tereyağı
    • Yarım çay bardağı süt
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı haşhaş
    • 1. 5 yemek kaşığı sirke
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz


    Üzeri İçin ;

    • Yumurta sarısı
    • Ay çekirdeği


    Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

    1. Un hariç gerekli bütün malzemeler karıştırılır.
    2. Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur elde edilir.
    3. Hamur iki yağlı kağıt arasında yaklaşık bir cm kalınlığında açılır.
    4. İstenilen şekilde kesilip fırın tepsisine alınır.
    5. Üzerlerine bir yumurtanın sarısı sürülür.
    6. Ay çekirdeği de serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.


    Afiyet olsun


    Tarife Ait Diğer Resimleri



























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •