Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 35dk
Patates Yatağında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 150-200 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet yeşilbiber
- 4 kaşık zeytinyağı
- 8-9 dal maydanoz
- 1 adet domates
- 6 adet patates
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
Sosu İçin ;
- Yarım yemek kaşığı salça ( farketmez)
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin ;
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
Patates Yatağında Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Öncelikle, kıyma etimizi biraz rengi geçene kadar kavuralım.
- Kavurduktan sonra yağımızı ekleyip küp küp doğradığımız soğanı, sarımsağı ve biberi ekleyelim onunla da iyice kavuralım.
- Daha sonra domatesi rendeleyip ekleyelim salçamızı ekleyelim.
- Tuz ve baharatları da ekleyerek üstüne sıcak suyu ekleyip biraz sululuğu gidene kadar pişirelim.
- En sonunda maydanozu ekleyip, piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Patatesleri soyup içini ortadan ikiye bölüp sandal şeklinde oyalım.
- Daha sonra kızartma tavamızda kızartalım.
- Kızardıktan sonra pişireceğimiz tepsiye alıp üzerine hazırladığımız harcımızı ekleyelim.
- Üzerine süslemek için domates ve biberimizi ince kıyıp üstüne ekleyelim.
- Daha sonrada sosumuz için salçamızı kaseye alıp sıcak suyu ekleyip içinde iyice eritip tepsimizin içine eşit şekilde dökelim.
- Isıtılmış fırında 180 ° de 35 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra süslemek için maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ♡