Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos )

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos )

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos )

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 1 saat


    Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos ) Tarifi İçin Malzemeler

    • 5 kilo patlıcan
    • 1 kilo kırmızı biber
    • 1 kilo yeşil biber
    • 2 kilo domates
    • 3 baş sarımsak
    • 2 su bardağı zeytinyağı
    • 1 buçuk su bardağı sirke
    • 2 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı toz şeker


    Közlenmiş Patlıcanlı Sos ( Kışlık Enfes Sos ) Tarifi Yapılışı

    Bu sosu bi mekanda kebabın yanında servis etmişlerdi. Çok beğendim bir tabak daha istemiştim 😁 araştırdım ve aynısını buldum. İnanılmaz lezzetli bir sos yemek yanında hatta kahvaltılık bile tüketilebilir. Konserve olduğu için aylarca bozulmadan dayanıyor. Bu ölçülerde 6 -7 kavanoz çıkıyor. Çoğaltıp azaltabilirsiniz.

    1. Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyalım minik minik doğrayalım.
    2. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik olarak doğrayalım.
    3. Sarımsaklarıda temizleyip bir kaç parçaya bölelim.
    4. Tencereye yağı sirkeyi tuzu şekeri ilave edelim.
    5. Hafif kaynamaya başlayınca üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim suyu azalana kadar pişirelim yarım saat kadar.
    6. Üzerine doğradığımız közlenmiş kırmızı biber, közlenmiş yeşil biber ve közlenmiş patlıcanları ilave edelim.
    7. Karıştırarak pişirelim.
    8. Sarımsakları da ilave edip karıştıralım.
    9. Kavanozlara sıcak sıcak dolduralım kapaklarını sıkıca kapatalım.
    10. Kavanozları bir tencereye alıp sıcak su dolduralım patlıcan sos kavanozlarımızı koyup yaklaşık yarım saat kaynatalım. ( bu işlem bozulmaması uzun süre dayanması için yapılır )
    11. Acı severler için bir iki acı biberde közleyebilirsiniz yada pulbiber ekleyebilirsiniz.
    12. Ben servis ederken minik minik doğranmış kırmızı kuru soğan ekliyorum. Çok lezzetli oluyor.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •