Zeytinyağlı Rezene

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Zeytinyağlı Rezene

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Zeytinyağlı Rezene



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Zeytinyağlı Rezene Tarifi İçin malzemeler

    • 4 rezene
    • 1 patates
    • 1 havuç
    • 4 diş sarımsak
    • 1 portakalın suyu
    • 3 defne yaprağı
    • 2 dal dereotu
    • 1 çay kaşığı tane karabiber
    • 1 çay kaşığı toz şeker
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 40 gr rokfor veya keçi peyniri
    • Tuz

    Zeytinyağlı Rezene Nasıl Yapılır?
    Temizlenmiş rezeneleri buzlu suda 3 dakika bekletin. Süzüp uzunlamasına ikiye bölün. Büyük boy bir tencereye dizin. Misket büyüklüğünde top şeklinde kesilmiş havucu ve patatesi ilave edin. Ufalanmış defne yapraklarını, kıyılmış sarımsaklar, tuz, şeker, tane karabiberi serpin. En son portakal suyunu ve zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine rendelenmiş rokfor veya keçi peyniri serpip servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •