Fırında Patlıcanlı Pirzola

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Fırında Patlıcanlı Pirzola

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Demet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Fırında Patlıcanlı Pirzola



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat

    Fırında Patlıcanlı Pirzola Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg kuzu pirzola 
    • 3 adet patlıcan (Küçük boy)
    • 3 adet sivri biber 
    • 3 adet domates 
    • 10 diş sarımsak 
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 
    • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber 
    • 1 çay bardağı su 
    • 1 adet limon

    Fırında Patlıcanlı Pirzola Nasıl Yapılır?



    • Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Biberleri ince ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın. 
    • Isıya dayanıklı büyük bir toprak kabı veya fırın kabının içini tereyağı ile yağlayın. Suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları yayın.
    • Patlıcanların üzerine sivri biberi ve diş diş sarımsakları serpin. Biberlerin üzerine de küp doğradığınız domatesleri serpin. 
    • 1 çay bardağı suyun içinde tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. Suyu sebzelerin üzerine dökün. Kabuğunu soyup zarlarını da temizledikten sonra küçük parçalar halinde kestiğiniz limon parçalarını da serpin.
    • En son kuzu pirzolaları sebzelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 50-60 dakika pişirin.

    Sebzeler eşliğinde sunulan dana pirzola tarifini denemeyi unutmayın.




  2. The Following User Says Thank You to Demet For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •