Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta Tarifi İçin malzemeler

    • 180 ml su
    • 125 g tuzsuz tereyağı
    • 90 g bal
    • 300 g un
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • 330 g toz şeker
    • 2 yumurta
    • 125 ml yağlı süt
    • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
    • 1/4 tatlı kaşığı toz muskat
    • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
    • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu

    Vanilyalı yağlı krema için:

    • 375 g tuzsuz tereyağı
    • 360 g pudra şekeri
    • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü

    Üzeri için:

    • 4 portakal
    • 200 ml su
    • 300 g toz şeker

    Baharatlı Ve Tereyağlı Kat Pasta Nasıl Yapılır?

    • Fırınınızı önceden 160 dereceye ayarlayın. Su, tereyağı ve balı büyük bir sos tenceresinde, tereyağı eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp un, karbonat, şeker, yumurta, süt, vanilya, muskat, tarçın ve portakal kabuğunu ekleyip, pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışımı 2 adet 18 cm’lik yağlanmış kek kalıplarına bölüştürün. Fırında 50-55 dakika pişirin. Biraz soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp iyice soğumalarını bekleyin.
    • Keklerin soğumasını beklerken vanilyalı yağlı kremayı yapın. Tereyağını, şekeri ve vanilyayı elektrikli mikser kasesine koyup 6-8 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın.
    • Keklerin üzerlerinin dümdüz olması için kabaran üst kısımlarını kesin. 4 eşit parça elde etmek için kekleri büyük tırtıklı bir bıçak kullanarak yatay şekilde ikiye bölün. Parçalardan birini kek standına koyun. Üzerine yağlı kremadan koyup, düz bir spatula ile eşit olacak şekilde yayın. Diğer kek katlarına da aynı işlemi tekrarlayın. Kalan kremayla pastanın tamamını kaplayın.
    • Portakal kabuğu şekerlerini yapmak için, portakalların kabuklarını soyduktan sonra, keskin bir bıçakla beyaz kısımlarını ayırıp atın. Kabukları 4 mm kalınlığında parçalar olacak şekilde dilimleyin. Su dolu orta boylu bir sos tenceresini yüksek ateşte kaynama noktasına getirin. Kabukları ekleyip 8-10 dakika yumuşayana kadar pişirin. İyice süzüp kurutun.
    • Suyu ve şekerin 250 gramını yüksek ateşteki bir sos tenceresinde kaynatın. Kabukları ekleyin ve 15-18 dakika yarı saydam olana kadar pişirin. Süzüp tel fırın tepsisinde 2 saat ya da sertleşip kuruyana kadar bekletin. Kabukları kalan şekerin içine koyup harmanlayın. Pastanın üzerini süsleyin ve bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •