Tulumba Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tulumba Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tulumba Tatlısı



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    45 dakika
    Pişirme Süresi
    10 dakika

    Tulumba Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 2 su bardağı (tepeleme) un
    • 2 çorba kaşığı pirinç unu
    • 100 gr margarin
    • 1.5 su bardağı su
    • Bir tutam tuz
    • 2 çorba kaşığı ararot
    • 1 çorba kaşığı tozşeker
    • 6 yumurta

    Kızartmak için

    • ayçiçeği yağı

    Şurup için

    • 4 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı su
    • 2 çorba kaşığı limon suyu

    Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?
    Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim...

    Şurup için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip su ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
    Tereyağını tencerede eritin. 1.5 bardak su ekleyip bir taşım kaynatın. Unu azar azar ilave ederek 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Bir tutam tuz, pirinç unu ve ararotu ekleyip karıştırın. Cıvık hamuru ucu tulumba tatlısı duyu takılmış sıkma torbasına aktarın.
    Ayçiçeği yağını orta hararetli ateşte ısıtın. Tatlı hamurundan yağın içine 5 santim uzunluğunda sıkın. Tencereyi sallayarak kızartın. Kızaran hamurları sıcakken soğuk şurubun içinde 15 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.




  2. The Following 3 Users Say Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •