Pazılı Barbunya Pilaki

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Pazılı Barbunya Pilaki

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Pazılı Barbunya Pilaki



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Pazılı Barbunya Pilaki Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg barbunya fasulyesi
    • 300 gr pazı
    • 3 patates
    • 2 havuç
    • 3 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • Yarım su bardağı zeytinyağı
    • 4 domates
    • 1 çorba kaşığı biber salçası
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • 2 su bardağı sıcak su
    • Tuz
    • Karabiber

    Pazılı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

    • Barbunyaları ayıklayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Pazıları temizleyip doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın.
    • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. 
    • Yağı tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Domates, biber salçası, havuç, tuz ve karabiberi ilave edin. Barbunyayı ekleyip karıştırın.
    • Toz şeker, limon ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika pişirin. Pazı ve patatesleri ekleyip 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

    Yemeklerin yanında meze olarak sunabileceğiniz klasik barbunya pilaki tarifine buradan göz atabilirsiniz.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •