Ağzı Yumuk (Şanlıurfa Böreği)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Ağzı Yumuk (Şanlıurfa Böreği)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Alpay's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Ağzı Yumuk (Şanlıurfa Böreği)



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Ağzı Yumuk (Şanlıurfa Böreği) Tarifi İçin malzemeler
    Hamuru için:

    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/2 çay kaşığı karbonat
    • 1 yemek kaşığı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1/2 su bardağı su
    • 1.5 su bardağı un

    İç harcı için:

    • 250 g yağsız ince çekilmiş kıyma
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
    • 4 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber
    • 2 tatlı kaşığı un
    • 1 çay kaşığı tuz

    Kızartmak için:

    • 1 su bardağı sıvı yağ

    Ağzı Yumuk (Şanlıurfa Böreği) Nasıl Yapılır?

    • Hamuru hazırlamak için tuz, yoğurt, sıvı yağ ve suyu derin bir kaba koyup elinizle karıştırın. Karbonatı ekleyip karıştırdıktan sonra unu da azar azar ilave edin. Malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında ve ele hafifçe yapışan bir hamur elde edin. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
    • Diğer taraftan iç harcını hazırlamak için kıymayı derin bir kaba koyun. Üzerine salça, ceviz içi, tuz ve pul biberi serpiştirip unu da ilave edip iyice yoğurun. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları hafif un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde 10-12 cm çapında hamurlar açın.
    • Açtığınız hamurların üzerine kıymalı malzemeden birer yemek kaşığı kadar koyun. Elinizle bastırarak harcı hamura iyice yayın. Kenarlarını 1 cm kadar üzerine kıvırarak toplayın. Sıvı yağı derin bir tavada ya da tencerede kızdırın. Böreklerin açık tarafları alta gelecek şekilde kızgın yağa bırakın. Her iki tarafını kızartıp servis tabağına alın, sıcak olarak servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Alpay For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •