Zeytinyağlı Kraker

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Zeytinyağlı Kraker

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Zeytinyağlı Kraker



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Zeytinyağlı Kraker Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 2.5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 yumurta
    • Yarım su bardağı zeytinyağı
    • 3/4 çay bardağı soğuk su
    • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye

    Üzeri için

    • Kuru biberiye

    Zeytinyağlı Kraker Nasıl Yapılır?
    Lezzet kurabiye tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve karabiberi mutfak robotunda karıştırın. Yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpıp ve kuru malzemeye ekleyin.
    Hamuru bir kaseye aktarıp su ve biberiyeyi ekleyin. Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun.
    Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şeklide açın ve küçük kalıplarla kesin. Üzerlerine fırça ile su sürüp kuru biberiye yaprakları serpiştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Suna For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •