Selver Paşa Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Selver Paşa Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Selver Paşa Tatlısı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat

    Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 200 gr ekmek içi
    • 3 yumurta
    • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

    Şerbet için:

    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

    • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
    • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
    • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
    • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın.

      Afiyet olsun.





  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •