Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Tepside Kebbe (Kobba, Kubba) Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı ince bulgur
    • Yarım su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    • 400 gr kıyma
    • 2 soğan
    • Karabiber
    • Tuz
    • Kimyon
    • Tarçın
    • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
    • Tane karabiber
    • Yoğurt

    Tepside Kebbe (Kobba, Kubba) Nasıl Yapılır?
    Bulguru süzgece alıp soğuk su ile yıkayın. Soğanları rendeleyin. Kıyma, su, yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Bulgur ile maydanozu ilave edin.
    Karışımı yağlanmış fırın kabına alıp bastırarak yayın. Bıçak ile baklava dilim şeklinde keserek ortalarına birer top karabiber yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla birlikte servis yapın.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Esengül For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •