Zarf Böreği

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Zarf Böreği

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Alpay's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Zarf Böreği



    Kaç Kişilik
    10 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Zarf Böreği Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 5 yufka
    • 300 gr parça dana eti
    • 2 salçalık kırmızıbiber
    • 2 dolmalık sarı biber
    • 2 dolmalık yeşil biber
    • 1 orta boy soğan
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yumurta
    • Tuz
    • Karabiber
    • Ayçiçek yağı

    Üzeri için

    • Yumurta sarısı

    Zarf Böreği Nasıl Yapılır?
    Etleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve 10 dakika suda haşlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar ayçiçek yağında kavurun. Renkli biberleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve soğana ekleyerek soteleyin. Haşlama suyunu süzdüğünüz etleri de ekleyerek pişirmeye devam edin. Süt, yumurta, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın. Arasına ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. Renkli biberlerle hazırladığınız etli harçtan ekleyip yufkayı zarf biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kalan tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to Alpay For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •