Sebzeli Kavurma

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Sebzeli Kavurma

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Sebzeli Kavurma



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat

    Sebzeli Kavurma Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr koyun kuşbaşı
    • 3-4 diş sarımsak
    • Yarım domates
    • 1 kabak
    • 1 havuç
    • 1 pırasa
    • 3 mantar
    • 4 sivri biber
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kekik

    Sebzeli Kavurma Nasıl Yapılır?

    • Koyun butunun etlerini keskin bir bıçak yardımıyla kemiklerinden ayırarak kuşbaşı şeklinde doğrayın.
    • Eti tavaya alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Sarımsak dişlerini bütün olarak ete ekleyin.
    • Tuz, karabiber ve kekik ilave edip eti kendi yağıyla kısık ateşte kavurun. 
    • Domates, kabak, havuç, mantar ve pırasaları temizleyip iri iri doğrayın. Kavrulmakta olan ete ekleyip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. 
    • Sivri biberleri közleyin. Sebzeli kavurmayı servis tabaklarına paylaştırıp közlenmiş sivri biberle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

    Dana etiyle hazırlayabileceğiniz nefis sebzeli et kavurma tarifine göz atın.




  2. The Following 3 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •