Davut Çelebi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Davut Çelebi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Davut Çelebi



    Kaç Kişilik
    0 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Davut Çelebi Tarifi İçin malzemeler

    • 60 gr ince bulgur
    • 60 gr yarma buğday
    • 60 gr irmik
    • 1 iri soğan
    • Tuz
    • Kişniş
    • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Davut Çelebi Nasıl Yapılır?
    Önceden ıslatılıp dinlendirilmiş bulgur, yarma buğday, irmik, tuz ve kişnişi karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp çay kaşığı ucu şekli verin. Hamurları geniş bir tencerede bol suda haşlayıp süzün. Soğanları ufak küp halinde doğrayın. Salçayı ekleyip koyu bir sos yapın. Sosu süzülmüş parçacıkların üzerine dökün ve harmanlayın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis yapın.




  2. The Following 3 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •