Bezeli İrmikli Kek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Bezeli İrmikli Kek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tibet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Bezeli İrmikli Kek



    Kaç Kişilik
    10 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    35 dakika

    Bezeli İrmikli Kek Tarifi İçin malzemeler

    • 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu

    Şurup için

    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı su

    Üzeri için

    • 1 poşet toz kremşanti
    • 1 su bardağı soğuk süt
    • 10 beze

    Bezeli İrmikli Kek Nasıl Yapılır?

    • Kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserle katılaşana kadar çırpın. Bezelerin 5 adedini ufalayıp kremşantiyle karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletin.
    • Şurubu hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye aktarıp kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    • Keki hazırlamak için derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikserle iyice çırpın. Üzerine yoğurt, un, vanilya, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğumuş şurubu gezdirin. Kek iyice soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine spatula ile yayın. Bezelerin geri kalanı ile süsleyip servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Tibet For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •