Tavuk Rosto

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Tavuk Rosto

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Alpay's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tavuk Rosto



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Tavuk Rosto Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 6 parça tavuk göğsü
    • 2 yumurtanın sarısı
    • 1 su bardağı bezelye
    • 2 yemek kaşığı galeta unu
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 kırmızı biber
    • 1 sarı biber
    • 1.5 çay kaşığı köri
    • Tuz
    • Karabiber

    Üzeri için

    • 1 su bardağı mısır gevreği
    • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

    Tavuk Rosto Nasıl Yapılır?

    • Tavuk etlerini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin. Yumurta sarıları, galeta unu, tuz, karabiber, köri ve zeytinyağı ekleyip tekrar robotta karıştırıp bir kaseye aktarın.
    • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve bezelye ile birlikte tavuk etine karıştırın.
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavuklu karışımı rulo haline getirip tepsiye yerleştirin.
    • Mısır gevreklerini ezerek kırıntı haline getirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları içine karıştırıp rostonun üzerini kaplayın.
    • 190 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika beklettikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.





  2. The Following 3 Users Say Thank You to Alpay For This Useful Post:

  3. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye Huseyinozsu's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    teşekkürler çok beğendim deneyeceğim hemen misafirlere yapacağım


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •