Damla Sakızlı Çörek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Damla Sakızlı Çörek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Damla Sakızlı Çörek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Damla Sakızlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

    • 20 g kuru maya
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • Bir parça dövülmüş damla sakızı
    • 1 çay bardağı ılık su
    • 7 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 su bardağı ılık süt
    • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Üzeri için

    • 1 yumurta sarısı
    • Susam

    Damla Sakızlı Çörek Nasıl Yapılır?

    • Kuru maya, toz şeker, damla sakızı ve ılık suyu derin bir kasede karıştırın. Un, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın.
    • Üç şeridi saç örgüsü şeklinde örün. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Suna For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •