Ev Yapımı Somun Ekmek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Ev Yapımı Somun Ekmek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Ferha's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Ev Yapımı Somun Ekmek



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Ev Yapımı Somun Ekmek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 kg un
    • 500 ml sıcak süt
    • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yaş maya

    Üzeri için

    • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
    • Yarım çay bardağı su
    • Çörek otu

    Ev Yapımı Somun Ekmek Nasıl Yapılır?

    • Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağını ekleyin. Sütü ilave edip iyice karıştırın ve birkaç dakika bekleyin.
    • Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Hamur, yumuşak bir kıvam alınca, üzerini bir bezle kapatıp mayalanması için bekleyin.
    • Hamur kabardığında beş parçaya ayırın. Tezgahın üzerine un serpiştirin ve ayırdığınız bezeleri tek tek elinizle açın.
    • Hamur bezelerine ekmek şeklini verin ve bıçağın tersiyle çizgi çekin.
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Daha sonra hazırladığınız ekmek hamurlarını, yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 20 dakika bekletin.
    • Üzerine pekmezli su sürün ve çörek otu serpiştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında, ekmeklerinizi pişirin.
    • Ev yapımı somun ekmekleri, yemeklerin yanında sunabileceğiniz gibi ekmek üstü pizza yapımında da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Evde Somun Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Mayanın daha çabuk bir şekilde çözünmesi için, kullanacağınız sütün ılık olmasına özen gösterin.
    • Tarifteki süt miktarını ölçülü bir şekilde azaltarak, ılık su da ekleyebilirsiniz.
    • Hamur iyice kabarmadan, üzerini açmayın. 
    • Pişirme esnasında ekmeklerin çıtır çıtır olması için, fırının içerisine bir kap su koyun.
    • Pişirme süresi fırının performansına göre değişiklik gösterse de, ortalama 25-30 dakika arasıdır.

    Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak lezzetli ekmek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Zengin besin değerleriyle sunulan tam buğday unlu ekmek ve yumuşacık bazlama yapımına da mutlaka göz atın.




  2. The Following 4 Users Say Thank You to Ferha For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •