Halep Sarma

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Halep Sarma

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Halep Sarma



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Halep Sarma Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 500 gr çiğ burma kadayıf
    • 150 gr Antep fıstığı veya ceviz içi
    • 4 yumurta
    • Yarım su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

    Şerbeti için

    • 2.5 su bardağı toz şeker
    • 2.5 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Halep Sarma Nasıl Yapılır?
    Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Şerbeti ılındırın. Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar koparın. İçine ufalanmış Antep fıstığı veya ceviz içini ekleyip sarma şeklinde sarın. Süt ve yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Burma kadayıfı yumurtalı süt karışımına bulayıp ayçiçeği yağında kızartın. Kızartığınız burma kadayıfları ılık şerbete atın. 15 dakika bekletin. Tatlının üzerini kaymak ve ceviz içiyle süsleyip servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •