Havuçlu Yulaflı Kek

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Havuçlu Yulaflı Kek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Havuçlu Yulaflı Kek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Havuçlu Yulaflı Kek Tarifi İçin malzemeler

    • Yarım su bardağı tam buğday unu
    • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
    • 3 havuç
    • Yarım su bardağı pekmez
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 6 kuru kayısı
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Yarım limonun suyu

    Havuçlu Yulaflı Kek Nasıl Yapılır?

    Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    Kuru kayısıların yumuşaması için yarım su bardağı ılık suda bekletin. Havuçları temizleyip rendeleyin.

    Hamur yoğurma kabına tam buğday ununu eleyin. Limon suyu ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

    Ayrı bir kapta kabartma tozu ile limonun suyunu karıştırın. Unlu karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

  3. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yasaklı salihabi's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Degerli paylasimlariniz icin cok sagolun.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •