Gül Reçeli

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Gül Reçeli

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Gül Reçeli



    Kaç Kişilik
    0 kişilik
    Hazırlama Süresi
    40 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat 30 dakika

    Gül Reçeli Tarifi İçin malzemeler

    • 350 gr reçellik gül
    • 6 su bardağı toz şeker
    • 2.5 su bardağı su
    • 2 çorba kaşığı limon suyu

    Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

    • Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
    • Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.
    • Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.
    • Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.

      Afiyet olsun.
      Kahvaltı sofralarını renklendirmek için kayısı reçeli tarifini notlarınıza eklemeyi unutmayın. 






  2. The Following User Says Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •