Eyşili Pilav (Kastamonu)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Eyşili Pilav (Kastamonu)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tibet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Eyşili Pilav (Kastamonu)



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Eyşili Pilav (Kastamonu) Tarifi İçin malzemeler

    • 3 su bardağı siyez bulguru
    • 2 soğan
    • 3 su bardağı ekşi ayran ya da ekşi yoğurt
    • 30 gr tereyağı
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 20 yaprak pazı
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • Taze nane
    • Tuz
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber

    Eyşili Pilav (Kastamonu) Nasıl Yapılır?
    Siyez bulgurunu yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip sulu kalacak şekilde pişirin. Tüm taze otları ve pazı yapraklarını yıkayın. Elinizle küçük parçalara toparın ve ayrı bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. 3 su bardağı ekşi ayranı ekleyerek karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Küp doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Salçalı sosu ve siyez bulgurunu yeşilliklerin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.



  2. The Following 2 Users Say Thank You to Tibet For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •