Koşinya

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Koşinya

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Koşinya



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    Koşinya Tarifi İçin malzemeler

    • 250 gr kemikli tavuk göğüs eti
    • 50 gr hazır sebze çeşnisi
    • 2 patates
    • 2 diş sarımsak
    • 250 gr süt
    • Ayçiçeği yağı
    • 250 gr tereyağı
    • 6~7 dal maydanoz
    • 200 gr galeta unu
    • 2 yumurta
    • Tuz

    Koşinya Nasıl Yapılır?

    • Tavuk etlerini üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. İnce kıyılmış sarımsak ve sebze çeşnisinin yarısını ekleyip kaynamaya bırakın.
    • Kaynadıktan sonra etleri ufak parçalar halinde didikleyin. Maydanozu ince kıyıp ilave edin. Tavuk suyunu bir kaseye ayırın.
    • Patatesi soyup bir tencerede haşlayın. Haşlanan patetesleri bir kaba alıp çatalla ezerek püre haline getirin
    • . Diğer bir tencerede tereyağının yarısını eritip patatesi ve sütü ilave edin. Tavuk suyu, tuz ve kalan sebze çeşnisini de ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin.
    • Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca 5 dakika kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp içine tavuk etlerinden paylaştırın.
    • Kenarlarını birleştirerek yumurta şekli verin. Bir kasede yumurtaları çırpın.
    • Hazırladığınız koşinyaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Domates dilimleri ve yeşilliklerle servis yapın.





  2. The Following 3 Users Say Thank You to Suna For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •