Patlıcan Pidesi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Patlıcan Pidesi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Rabia's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Patlıcan Pidesi



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    1 saat
    Pişirme Süresi
    45 dakika

    Patlıcan Pidesi Tarifi İçin malzemeler

    • 6 patlıcan
    • 500 gr kıyma
    • 6 su bardağı un
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Tuz
    • 2 su bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurtanın sarısı

    Patlıcan Pidesi Nasıl Yapılır?

    • Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
    • Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin. Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    • Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
    • Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin.
    • Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Rabia For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •