Süt Reçeli

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Süt Reçeli

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Süt Reçeli



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Süt Reçeli Tarifi İçin malzemeler

    • 1 litre yağlı süt
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 çubuk vanilya
    • 1 çay kaşığı karbonat (silme)

    Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
    Çubuk vanilyayı uzunlamasına, kopmayacak şekilde kesip içindeki çekirdekleri bıçağın ucuyla çıkarın. Süt, şeker ve vanilya çekirdeklerini tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Karbonatı ekleyip kısık ateşte, sütün rengi karamel rengi olana kadar yaklaşık 1.5-2 saat karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu süre sonunda süt koyulaşacak ve karamel rengini alacaktır. Soğuduktan sonra dilediğiniz tarif içinde kullanabilirsiniz.



  2. The Following 4 Users Say Thank You to Suna For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •