Badem Ve Yulaflı Kiş

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Badem Ve Yulaflı Kiş

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Badem Ve Yulaflı Kiş



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    45 dakika

    Badem Ve Yulaflı Kiş Tarifi İçin malzemeler
    Hamuru için:

    • 100 g tereyağı
    • 120 g badem unu
    • 50 g yulaf unu
    • Bir tutam tuz
    • 2 çay kaşığı doğranmış taze biberiye
    • Bir tutam karabiber
    • 1-2 yemek kaşığı soğuk su
      Dolgu için
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 küçük kırmızı soğan (Doğranmış)
    • 1 adet kapya biber (İnce doğranmış)
    • 1 adet sarı biber (İnce doğranmış)
    • 1 adet yeşil biber (İnce doğranmış)
    • 5-6 büyük yaprak pazı (İnce doğranmış)
    • 1.5 çay bardağı süt
    • 100 g jambon (Küçük doğranmış)
    • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
    • 50 g çedar peyniri

    Badem Ve Yulaflı Kiş Nasıl Yapılır?

    • Hamur için kuru malzemeleri yoğurma kabına alıp harmanlayın. Tereyağını ekleyin. Hamur çok sert ise azar azar soğuk su ilave edebilirsiniz. Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin. Tabanını çatal yardımı ile hafif delin. 180 derece ısıtılmış fırında, 15 dakika pişirin.
    • Yağı bir tavada ısıtın. Soğanı, pazıyı ve biberleri birkaç dakika kavurun. Sonra sütü, jambonu ve baharatı ekleyip ocaktan alın. Soğuyunca çırpılmış yumurtaları ekleyip karıştırın.
    • Ön pişirmesini yaptığınız hamuru fırından alın. İç malzemesini döküp en son küp kesilmiş peyniri serpin. 20-25 dakika daha pişirin.





  2. The Following 3 Users Say Thank You to Esengül For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •