Bademli Tepsi Köftesi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Bademli Tepsi Köftesi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Alpay's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Bademli Tepsi Köftesi



    Kaç Kişilik
    60 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Bademli Tepsi Köftesi Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr dana kıyma
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 2 diş sarımsak
    • 1 soğan
    • Tuz
    • karabiber
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı file badem
    • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

    Bademli Tepsi Köftesi Nasıl Yapılır?

    • Soğan ve sarımsakları soyup kıyın Ekmek içlerini ıslatıp ufalayın.Kıymayı yoğurma kabına alın.
    • Ufalanmış ekmek içi,kıyılmış soğan ve sarımsaklar,tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
    • Isıya dayanıklı yuvarlak (22-25 cm çapında) bir tepsiyi yağlayın.Köfte harcını tepsiye elinizle bastırarak yayın.
    • Üzerine önce file badem sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.Dilimleyip isteğe göre arpa şehriye pilavı, domatesli sos ve dilimlenmiş salçalık biberler servis yapın.

    Ana yemeklerin yanına çok yakışan kuşkonmazlı tepsi köfte tarifine göz atmayı unutmayın.




  2. The Following User Says Thank You to Alpay For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •