Acukalı Yufka Cipsleri

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Acukalı Yufka Cipsleri

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Acukalı Yufka Cipsleri



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Acukalı Yufka Cipsleri Tarifi İçin malzemeler

    • 1 yufka
    • 2 yemek kaşığı acuka
    • 3/4 çay bardağı su
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı nane
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1/2 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı soğan tozu
    • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

    Acukalı Yufka Cipsleri Nasıl Yapılır?
    İştah açıcı acuka ile kıtır kıtır yufka cipsleri

    • Fırını fanlı 180 derecede ısıtın (Eğer fırınınızın alt-üst ızgara ayarı kapanmıyorsa, fazla renklenmeyi engellemek için alt ve üst raflara tepsi yerleştirebilirsiniz). Yufka dışında bütün malzemeleri karıştırın. Yufkaya sürülmesi kolay kıvamda bir karışım elde edeceksiniz, gerekirse 1/4 çay bardağı su daha ekleyip seyreltebilirsiniz. 
    • Yufkayı yayın, yarısına hazırladığınız karışımdan, fırça yardımı ya da el yordamıyla sürün ve yarım daire oluşturacak şekilde ikiye katlayın. Ortadan ikiye kesin ve elde ettiğiniz 2 parçanın da her iki yüzüne karışımdan sürün. Dilediğiniz şekilde keserek veya parçalayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 10-15 dakika pişirin, ardından fırını 160 dereceye indirip 15-20 dakika daha cipsler kıtırlaşıncaya dek fırınlamaya devam edin.

    Ev yapımı fırında patates cips tarifine göz atmayı unutmayın.




  2. The Following User Says Thank You to Suna For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •