Patlıcanlı Lazanya

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Patlıcanlı Lazanya

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Patlıcanlı Lazanya



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    35 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Patlıcanlı Lazanya Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 9 yaprak lazanya
    • 5 patlıcan
    • 200 gr kuşbaşı et
    • 1 soğan
    • 20 gr tereyağı
    • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel sos için

    • 60 gr tereyağı
    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı tepeleme un
    • Tuz
    • Rendelenmiş muskat

    Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır?
    Soğanı küp doğrayıp etlerle birlikte tencereye alın. Tereyağı ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Karıştırarak azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, rendelenmiş muskat ve patlıcanı ekleyip karıştırın. Etleri ilave edin.
    Fırın kabını yağlayıp yan yana üç lazanya dizin. Üzerine patlıcanlı harcın 1/3’ünü yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın.
    En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Esengül For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •