Köy Ekmeği

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Köy Ekmeği

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Köy Ekmeği



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    50 dakika

    Köy Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

    • 500 g sert ekmeklik beyaz buğday unu
    • 330 ml su
    • 6 g ekşi maya (Ya da 6 g kuru maya)
    • 8 gram deniz tuzu (10 ml suda eritilmiş)

    Köy Ekmeği Nasıl Yapılır?



    • Unu yoğurma kabına alın. Ekşi mayanın içine suyun yarısını boşaltıp mayayı iyice karıştırdıktan sonra unun içine boşaltarak hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan suyu kuru yerlere dikkatlice dökerek hamuru toplam 5-10 dakika kadar daha yoğurun. Nemli bezle üzerini kapatın ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
    • Suyun içinde erittiğiniz tuzu hamurun üstüne dökün, elinizle hamuru alttan üste doğru katlayarak güzelce yoğurun ve 30- 40 dakika dinlendirin.
    • Ellerinizi ıslatıp hamuru yukarı doğru esneterek 4 tarafından katlayın ve bu işlemi 30-40 dakika arayla 3-4 kez daha tekrarlayın. Sıcak havalarda 30 dakika arayla 3 katlama yeterli olacaktır
    • Hamuru hafif unlanmış tahtaya alarak fazla germeden beze yapın. Bezle veya geniş bir kapakla kapatıp 30 dakika dinlendirin.
    • Bir ekmek sepetinin içine bir bez serin ve bir süzek yardımıyla bezin her tarafına güzelce un eleyin.
    • Hamuru hafif unlanmış tahtaya ters çevirip kenarlardan ortasına doğru düzgün ve gergin bir şekilde katlayarak yuvarlayın.
    • Hazırladığımız sepete düzgün tarafı altta kalacak şekilde yerleştirin. üstünü, kenarlarını hafif unlayın ve hamura değmeyecek şekilde poşete geçirip 15- 30 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında kalma süresi mevsim sıcaklığına göre değişmekle birlikte en az 8-12 saat kadar olmalıdır.
    • Fırını, ekmeğinizi pişireceğiniz kapaklı döküm tencereyle birlikte 240 derece sıcaklıkta 30 dakika ısıtın.
    • Sepetteki hamuru buzdolabından çıkartın ve üstünü hafifçe unlayarak yağlı kağıda yapışmasına engel olun. Hamurun üstüne yağlı kağıt kapatıp ters çevirin ve hızlı bir şekilde istediğiniz deseni verin. Daha sonra hamuru sıcak tencereye alarak 30 dakika süreyle fırında pişirin. Daha sonra üstünün kızarması için kapağını açarak 15-20 dakika daha pişirin. 10 Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.





  2. The Following 3 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •