Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Ferha's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 su bardağı Maraş tarhanası
    • 3 su bardağı sıcak su
    • 1 orta boy şalgam
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut
    • 3 diş sarımsak
    • Tuz

    Üzeri için

    • 25 gr tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı nane

    Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
    Tarhanayı 5-6 saat önceden sıcak suyla ıslatın. Şalgamı soyup iri küpler halinde doğrayın. Yumuşayan tarhanayı ocağa alıp karıştırarak pişirin. Salep kıvamına gelince doğranmış şalgamları ilave edin birkaç dakika kaynatın. Ezilmiş sarımsak ve haşlanmış nohutları ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı pul biber ve nane ile ekleyip kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •